Cvijet lavande 2 kg

Cvijet lavande 2 kg

26.54  (199.97 kn)

Suhi cvijet lavande u rinfuzi mase 2 kg. Prosijan 2 puta, s malim ostacima biljnih dijelova (listovi i stabljika). Uzgoj s područja Republike Hrvatske.

Može se upotrijebiti za izradu:

  • mirisnih vrećica,
  • mirisnih jastuka,
  • ukras u prostoru
  • izradu suvenira i sl.

Za više informacija o lavandi i proizvodu, molimo da nas kontaktirate.

Suhi cvijet lavande u rinfuzi mase 2 kg. Prosijan 2 puta, s malim ostacima listova. Uzgoj s područja Republike Hrvatske.

Može se upotrijebiti za izradu:

  • mirisnih vrećica,
  • mirisnih jastuka,
  • ukras u prostoru
  • izradu suvenira i sl.

Za više informacija o lavandi i proizvodu, molimo da nas kontaktirate.

VIŠE O LAVANDI:

Lavanda je ljekovita biljka porijeklom sa Mediterana. Cvijetovi su ljubičaste boje i imaju ugodan mirisom, zbog čega je ljudi rado sade kao ukrasnu biljku.

Lavanda ubrzava zacjeljivanje kože, pa je dobrodošao dodatak u pripravcima za njegu kože, naročito kod oštećene ili osjetljive kože. Vrlo često se koristi kod kozmetike za njegu kože nakon sunčanja, kako bi se koža oporavila od eventualnih oštećenja uzrokovanih UV zrakama.
Koristi se u kozmetici zbog svog ugodnog mirisa, ali i u fitoterapiji, prije svega za uklanjanje depresije, nesanice, živčane iscrpljenosti, anksioznosti, reumatskih tegoba. Najpoznatije djelovanje ulja lavande je ono za opuštanje i smirenje.

Eterično ulje lavande je jedno od rijetkih eteričnih ulja koje se može nerazrijeđeno nanositi na kožu. Koristiti se kod masaže, kod bolnih mišića i reumatskih bolova, jer poboljšava cirkulaciju krvi u području tijela na koje je naneseno, opušta mišiće i ublažava osjećaj boli.
Eterično ulje lavande je i vrlo poželjan dodatak kupkama. Čak je i samo ime biljke izvedeno iz latinske riječi «lavare» koja znači «prati». Ekstrakt lavande su još stari Rimljani dodavali kupkama kojima su poticali zacjeljivanje rana i stimulirali obnovu kože.

Ne smijemo zaboraviti niti na djelovanje ovog eteričnog ulja kao sredstva koje svojim mirisom odbija insekte. Pa će tako, vrećica sa osušenim cvjetovima lavande, osigurati ugodan miris u ormarima, ali i štititi odjeću od moljaca.

Dodatne informacije

Težina 2.5 kg

Povezani proizvodi

Newsletter Subscribe

x